2015. Serie anuală de evenimente lansată şi în România

joi, 28 noiembrie 2013

Muzeele gălăţene, reprezentate la Târgul (de toamnă) de Turism al României

Consiliul Judeţului Galaţi a participat cu un stand de prezentare, la Târgul Naţional de Turism al României, care s-a desfăşurat în perioada 14-17.11.2013, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti. La acest eveniment au participat 226 de companii expozante din 11 ţări, fiind vizitat de peste 16.000 de persoane.
În cadrul târgului a fost promovat Circuitul turistic muzeal ce include Muzeul de Artă Vizuală, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă”, Muzeul Satului ”Petru Caraman” din Pădurea Gârboavele, comuna Tuluceşti şi Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” cu secţiile sale: Muzeul ”Casa Colecţiilor” şi Muzeul ”Casa Cuza Vodă” din municipiul Galaţi, Casa Memorială “Costachi Negri” din comuna cu acelaşi nume, Casa "Hortensia Papadat Bengescu" din comuna Iveşti şi Casa Rurală „Ion Avram-Dunăreanu” din comuna Suhurlui.
Mediatizarea instituţiilor muzeale din judeţul Galaţi s-a realizat prin informarea directă a tuturor celor interesaţi şi prin distribuirea materialelor de promovare realizate în cadrul proiectului, precum mape, tricouri, semne de carte, insigne, pixuri, magneţi, pliante, albume, oglinjoare suvenir, mouse pad-uri, cărţi poştale, pungi ecologice, suporturi de pahare şi altele.
De asemenea, a fost realizat şi un film de prezentare a circuitului turistic care a fost distribuit vizitatorilor sub formă de DVD-uri, aceştia având totodată ocazia să vizioneze în standul Consiliului Judeţului Galaţi şi un spot de prezentare a instituţiilor muzeale gălăţene. În acelaşi timp, pe toată durata târgului de turism, a fost difuzat un spot de promovare a circuitului turistic gălăţean, la un post naţional de televiziune.

Niciun comentariu: